Podeli vest

Dojave o bombama jutros su poslate na više adresa fakulteta u Srbiji, ali i u regionu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

policija
Foto: Shutterstock

Agronomski i Tehnički fakultet u Čačku danas su evakuisali zaposlene i studente iz zgrada zbog dojava o postavljenim bombama.

“U 10:37 dobili smo iz Rektorata fakulteta obaveštenje da je u okviru univerziteta postavljena eksplozivna naprava jake razorne moći”, rekao je dekan Agronomskog fakulteta Tomo Milošević i dodao da je uz dojavu prosleđen i preteći tekst.

On je istakao da su u skladu sa svim propisima odmah obaveštene nadležne službe.

“Iz PU u Čačku stigli su nakon 10 minuta i zajedno sa njima evakuisali smo studente i zaposlene u ovoj ustanovi. Napominjem da nije bilo panike”, dodao je Milošević.

Ovo je prvi slučaj dojave o bombama na fakultetima u Čačku. Jutros je upućena dojava o postavljenim bombama i na Univerzitetu u Kragujevcu, a u posle kontradiverzionog pregleda policije ustanovljeno je da su dojave bile lažne.

Kragujevac: Lažna dojava o bombi na Univerzitetu

Dojava o postavljenim bombama na Univerzitetu u Kragujevcu je lažna, potvrdjeno je danas Tanjugu u Policijskoj upravi u tom gradu.

Nakon dojave o bombama, koju je kragujevački Univerzitet primio jutros oko 8:20, policija je obavila kontradiverzione preglede u svim zgradama koje pripadaju Univerzitetu. Nakon provere, ustanovljeno je da je dojava lažna i da nema opasnosti.

Lažne dojave o bombama u školama u Kantonu Sarajevo

Dojave o postavljenim bombama u školama na području Kantona Sarajevo bile su lažne, potvrđeno je Srni iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić rekla je da je kontradiverzioni pregled završen noćas sat vremena iza ponoći, a sproveden je u 65 objekata, i to 62 škole i tri visokoškolske ustanove. Novalićeva je podsetila da je juče na području Kantona Sarajevo više škola, posredstvom mejla, primilo poruku o postavljenoj bombi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: