Podeli vest

Imam rutine, ali nemam sujeverja poput toga da moram da spavam uvek na određenoj strani kreveta, mada se trudim da mi glava bude okrenuta ka istoku ili ka severu, to je bitno, ali sve ostalo, ništa nemam – rekao je Đoković i time potvrdio da je posvećen pravilima učenja Feng šui.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

DJOKOVIC JELENA
Foto: Shutterstock

Prema ovom učenju isprekidan san i glavobolje moguće su ako vam je tokom sna telo okrenuto na pogrešnu stranu u odnosu na položaj Zemlje.

Zašto Novak bira istok ili sever?

Glava okrenuta ka severu donosi miran san, a Đoković tvrdi da ga ima i da spava oko 8 sati tokom noći trudeći se da zaspi oko ponoći kako bi u periodu od 1-4 ujutru bio u REM fazi. Okrenutost ka severu, prema Feng šui povećava smirenost.

Sa druge strane glava okrenuta ka istoku podstiče na ranije ustajanje, više energije, rast i razvoj.

Prema Feng Šui-u, krevet treba da bude postavljen tako da ima dobar pogled na vrata, ali da nije direktno ispod prozora. Takođe se preporučuje da krevet bude postavljen simetrično u sobi, sa prostorom slobodnim sa svake strane.

Novakova tajna srećnog života je jednostavna

Do Novakovog odgovora o ritualima došlo se preko pitanja o njegovoj bradi koja je duža nego inače. Novinari su pomislili da je reč o sujeverju, ali ih je Đokovićev odgovor iznenadio.

“Imao sam ranije sujeverja, sada nemam uopšt. U prvoj fazi moje karijere sam morao da se brijem… Mada, dok mi je đed još bio živ, on bi me opominjao da se obrijem. Sada sam pustio bradu jer žena kaže da mi lepo stoji – moram da slušam ženu, kažu da je to recept za srećan i dug život. Skratiću je malo, moram”, kazao je Novak.

Koja je vaša tajna za srećan život?


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: