Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je u intervjuu za “National” istakao da bi bio zadovoljan kada bi na kraju karijere on i Rafael Nadal imali isti broj Grend slem titula.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

novak
Foto: Shutterstock

Đoković će u drugom kolu turnira serije ATP 500 u Dubaiju igrati sa boljim iz duela koji igraju Konstant Lestijen i Talon Grikspor, odlučeno je danas žrebom.

“Bio bih zadovoljan kada bismo Nadal i ja na kraju imali isti broj Grend slem titula. Voleo bih više da imam od svog najvećeg rivala, ali kada se bude podvlačila crta, čak i ako se zaustavim ovde, a Nadal osvoji još 10 Slemova, moram da budem generalno zadovoljan”, rekao je Đoković.

“Možda će postojati mali deo mene koji će žaliti što nisam imao više od njega, ali na kraju, koliko je dovoljno? Znate na šta mislim? Pitam se, jer je to balansiranje profesionalnog sportiste. Biti u sportu koji je zahtevan, sezona je duga, mnogo je prilika. Postoje četiri Slema svake godine, imate prilike. Morate imati takmičarski um, morate imati snagu, mentalni pristup vuka, da budeš gladan, jer vas to pokreće, bar mene. Ali u isto vreme, ima vremena da se balansira i kaže: ‘U redu, dosta je postignuto, moraš biti ponosan, zahvalan, skroman’. Sa obe vrste ličnosti morate da se nosite i sa kojima morate da živite u isto vreme”, izjavio je Đoković. Osvrnuo se najbolji srpski teniser i na pitanje ko je njegov najveći rival.

“Kada bih morao da izaberem Nadala ili Federera, verovatno bih izabrao Nadala zbog rivalstva, istorije, uloga koji postoji kada igramo, posebno u finalu Grend slema. Voleo bih da me pamte po posvećenosti. Sve se vrti oko toga. Pokušavate da napredujete, budete posvećeni, rastete, usavršavate. Da postanete bolji, poboljštate sebe, svoje okruženje i budete inspirativni za mlade sportiste širom sveta”, zaključio je Đoković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: