Podeli vest

Možda boravite manje na otvorenom i više ste pokriveni slojevima odeće, ali koliko smisla ima izbaciti SPF iz svoje rutine nege kože kad zahladi?

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pixabay

Ako je zaštita od sunca leti vaša neizostavna negujuća rutina, ali dolaskom hladnijeg doba krema za sunčanje nestaje iz vaše kozmetičke artiljerije, ovo su tri razloga zašto biste je hitno trebali (ponovno) početi koristiti.

Verujte nam, koža će vam biti zahvalna. Možda to nećete primetiti odmah, ali na ovaj način prevenirate preuranjeno starenje kože. Smatrajte ovo zlatnom investicijom u svoju beauty budućnost, piše portal Ljepota i zdravlje.

Tri razloga zašto koristiti kremu za sunčanje kroz celu godinu

1. Sunce sija i kad je oblačno

Ultraljubičasto zračenje, iako manje nego leti, prisutno je i u jesen i zimi. Iako sunčeve zrake možda nisu tako jake kao leti, ipak su tu i još uvek mogu oštetiti vašu kožu. Zapravo, do 80 posto štetnih sunčevih UV zraka može prodreti kroz oblake, tako da čak i za oblačnih dana još uvek postoji rizik od oštećenja od sunca.

2# Snežna refleksija pojačava UV zračenje

Sneg odbija i raspršuje sunčevu svetlost. Drugim rečima, sneg i led s tla može reflektovati do 80 posto sunčevih UV zraka, što može povećati vašu izloženost i izložiti vas većem riziku od opeklina. Trebamo li isticati da to znači preuranjen nastanak bora i linija, mrljice i pegice, brži gubitak kolagena.

3# Zimi je koža osetljivija

Hladan, suvi zimski vazduh može oštetiti barijeru kože, isušiti je i učiniti osetljivijom na sunčeve UV zrake. Zbog toga je još važnije koristiti kremu za sunčanje u jesen i zimi da biste zaštitili svoju kožu od oštećenja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

TELO NAVALJNOG PREDATO MAJCI

Telo preminulog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog predato je njegovoj majci, saopštila je danas portparolka Navaljnog Kira Jarmiš.