Podeli vest

ATP turnir serije 250 Srbija open se privremeno na godinu dana preselio iz Beograda u Banjaluku, a direktor turnira Ðorđe Ðoković poručio je da će Banjaluka biti dobar domaćin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Đorđr Đoković
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/ARHIVA

Relokacija će Beogradu dati priliku da do 2024. godine unapredi uslove i dobije status turnira serije 500.

“Banjaluka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Glavni je taj što tamo postoji izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih će tri imati tribine. Postojeći kapacitet na centralnom stadionu će biti povećan na 6.000 mesta, dok će teren broj dva imati 1.500 sedišta, a ”trojka” 700. U parku ćemo napraviti i fan zonu sa raznim sadržajima. Znam da je interesovanje publike ogromno, Banjaluka voli Novaka, i svi žele uživo da vide vrhunske tenisere. Zato mislim da će turnir u Banjaluci biti čak i posećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord u posećenosti od 49.000 prodatih karata”, izjavio je Ðorđe Ðoković, a preneli brojni beogradski mediji.

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) dala je saglasnost za promenu domaćina.

“ATP je prihvatio Banjaluku kao opciju, jer je taj grad domaćin čelendžera već 20 godina. Poznata su destinacija teniserima, mnogi kvalitetni igrači su igrali tamo, uvek su bili toplo dočekani i verujem da će turnir zaista postići veliki uspeh”, rekao je brat najboljeg srpskog tenisera Novak Ðokovića.

Trenutno sedmi teniser planete i osvajač 21 grend slem titule Novak Ðoković trebalo bi dogodine da zaigra u Banjaluci.

“To je svakako plan. Bože zdravlja, samo da sve bude kako treba i Novak će zaigrati u Banjaluci”, izjavio je Ðorđe Ðoković i poručio da je Beogradu prioritet licenca za ATP turnir serije 500:

“Ta licenca nam je i dalje prioritet i nalazimo se među glavnim favoritima da je dobijemo. Baš iz tih razloga, kako bismo spremno dočekali taj momenat, privremeno smo premestili turnir iz Beograda, kako bismo unapredili uslove za taj nivo. Konstantno se trudimo da rastemo i poboljšavamo organizaciju, dovodimo najbolje moguće igrače i podižemo lestvicu kada je reč o kvalitetu. U sklopu te strategije je doneta i ova odluka”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ