Podeli vest

Predsednik Saveta roditelja “Vladislav Ribnikar” Igor Đorđević kaže da je, prema informacijama koje je čuo od direktorke te škole i pojedinih roditelja, komemoracija nastradalim učenicima odložena, jer je procenjeno da treba još sačekati, izabrati ustanovu koja je bliža deci po senzibilitetu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ARHIVA

“Najbitnije je to što je odložena u dogovoru sa roditeljima stradale dece”, rekao je Đorđević za Tanjug.

On je naveo da je jučerašnji odziv dece veći nego što je to bilo očekivano, otprilike dve trećine dece je bilo prisutno u OŠ “Vladislav Ribnikar”. “Ja sam dobar deo dana juče proveo u školi, moje dete je takođe bilo u školi.

Neki su bili kraće, neki duže, neki sa roditeljima, atmosfera nije bila redovna kao školskog dana, što se i očekivalo, ali lepo je posle svega što nam se dogodilo da se opet čuje dečiji glas, da se čuje dečija graja, tako da mi smo kao tim koji je pripremao povratak dece u školu zaista zadovoljni kako je prošao prvi dan i to nam daje snage da razmišljamo da smo ispravno odlučili poslušavši stručnjake”, rekao je Đorđević.

Danas je nastava krenula, kaže, u osam časova i ukoliko se oseti potreba, učenici će otići ranije kući. “Što se tiče starijih razreda oni će imati danas prvi put priliku da se pored razrednih starešina susretnu i sa ostalim predmetnim nastavnicima, da i sa njima provedu malo vremena tako da je u drugim smenama takođe sličan način rada planiran”, rekao je on. Kaže da su po okončanju razgovora sa decom i druženja planirani roditeljski sastanci za sve roditelje od petog do osmog razreda osim u onim odeljenjima koja su najdirektnije bila uključena u tragediju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: