Podeli vest

Ðorđević je rekao da je dogovoreno da se proširi lista za ugrožene grupe radnika koji će ostati u Fijatu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

đorđević fijat
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Samostalnog sindikata Fijata Saša Ðorđević izjavio je danas da je na poslednjem sastanku sa predstavnicima države, u Predsedništvu, proširena lista za zaštićene kategorije radnika i da je dogovoreno da se sastanu još jednom, krajem meseca.

Ðorđević je Tanjugu rekao da su na sastanku rešavani “finalni problemi” u vezi sa ostankom radnika u Fijatu, te da je dogovoreno da se proširi lista za ugrožene grupe radnika koji će ostati u toj kompaniji.

“Dodali smo više radnika na tu listu, što ne bi moglo bez pomoći i razumevanja Vlade Srbije, ali i poslodavca. Uspeli smo zajedničkim dogovorom da ubacimo znatno više radnika u tu grupu i tako sačuvamo njih, njihove porodice, da im obezdedimo egzistenciju u novoj kompaniji na novim poslovima”, rekao je Ðođević.

On je istakao da je dogovoreno da se krajem meseca ponovo sastanu sa predstavnicima države, kada će imati konačan presek – broj radnika koji je ostao da radi u Fijatu, broj radnika koji ide da radi u inostranstvo i broj radnika koji ide na biro.

Ðorđević je podsetio da je prošle nedelje završeno izjašnjavanje radnika i da po automatizmu svi radnici koji se nisu izjasnili za odlazak na rad u inostranstvo dobijaju otpremninu i idu na biro.

“Reč je dogovorenim otpremninama. Prva grupa od 492 radnika već je dobila otpremninu, a druga grupa će, prema planu, dobiti otpremninu od 22. do 25. jula, po istim kriterijumima koje je uzela prva grupa”, rekao je Ðorđević.

On je dodao da je pronalaženje rešenje za radnike bio “iscrpljujući posao” i za radnike i za vladu, jer je na početku bio 1.541 radnik koji je proglašen za tehnološki višak, iako je većina njih dobila dobre ocene kompanije.

“Mi smo se, kao sindikat, trudili da sačuvamo što više radnika i da obezbedimo pregovaračku poziciju za sve strane u pregovorima”, rekao je Ðorđević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: