Podeli vest

Članovi organizacije “Dostojni Srbije” nasilno su večeras ušli u zgradu Radio-televizije Srbije. Prvo osnovno javno tužilaštvo naložilo je da se uzmu izjave aktera, Ministarstvo kulture i informisanja oglasilo se saopštenjem osude

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

RTS EUROSONG
Foto: Shutterstock

Više desetina članova organizacije “Dostojni Srbije” večeras su nasilno ušli u zgradu RTS-a, iskazujući navodno nezadovoljstvom radom tog Javnog servisa.

Izvedeni su iz zgrade uz pomoć policije i privedeni u policisjku stanicu.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je nadležnim policijskim stanicama da uzmu izjave od svih koji su popodne upali u zgradu RTS-a, a veruje se da su u pitanju članovi organizacije “Dostojni Srbije”.

Policija nakon toga treba da dostavi detaljan izveštaj sa svim izjavama i eventualno snimcima, na dalju ocenu tužilaštvu, kažu u tom tužilaštvu za Tanjug.

Osuda iz Ministarstva kulture i informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja najoštrije osuđuje nasilni upad pripadnika organizacije ,,Dostojni Srbije” u zgradu javnog servisa RTS.

“Niko nema pravo da napada, ponižava i ugrožava rad i život novinara i zaposlenih u RTS­-u. Sloboda izražavanja i različitost mišljenja su temeljne vrednosti našeg društva koje svi treba da uvažavamo i poštujemo”, navodi Ministarstvo.

Oni su pozdravili brzu reakciju organa javnog reda kako bi se obezbedilo pravo novinara RTS-a da rade svoj posao bez pritiska i pozvali su građane, organizacije i druge aktere da se uzdrže od verbalnih i fizičkih pretnji prema novinarima i podseća da niko nema prava da ugrožava bezbednost medijskih radnika sa čijom se uređivačkom politikom ne slažu.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: