Podeli vest

Prema njegovim rečima, Priština namerno destabilizuje situaciju, a onemogućavanje Petkovićeve posete Srbima na KiM predstavlja sastavni deo tog procesa.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

drecun
FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / ARHIVA

Predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je danas da zabrana posete direktora Kancelarije za KiM Petra Pekovića pokrajini predstavlja ometanje slobode kretanja i nepoštovanje dogovora u vezi sa posetama, ocenjujući da je reč o još jednoj porvokaciji Prištine.

Prema njegovim rečima, Priština namerno destabilizuje situaciju, a onemogućavanje Petkovićeve posete Srbima na KiM predstavlja sastavni deo tog procesa.

“Oni ometaju na sve načine direktora Kancelarije da komunicira sa srpskim narodom na KiM i da im pruži svu neophodnu pomoć bez koje naš narod ne bi mogao da opstane”, rekao je Drecun za RTS.

To su, kako kaže, gotovo svakodnene provokacije, koje Priština preduzima prema srpskom narodu i prema zvaničnicima države Srbije, koje se ogledaju od zabrana poseta do hapšenje, preko svakodnevnih napada i provokativnih izjava do klasičnih vojnih akcija na severu pokrajine.

Drecun navodi da je Priština preko brojnih naoružanih vojnih formacija u potpunosti okružila sever.

“Do sada smo imali ugrožavanje srpskog naroda na severu KiM južno od Ibra. Tu su bile baze za specijalne parapolicijske jedinice, ali i tzv. kosovske bezbednosne snage i to je bila neka vrsta potkovice”, rekao je Drecun.

Sa izgradnjom novih baza, ističe, imamo zaokruživanje jednog vojnog zaposedanja teritorije.

Smatra da zabrinjava to što se ništa ne dešava bez znanja zemalja Kvinte.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: