Podeli vest

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, ocenio je danas da prištinske vlasti pripremaju teren za nastavak eskalacije situacije na KiM i da je krajnji cilj da se Srbima onemogući dalji opstanak na tom prostoru, odnosno da se dovrši njihovo etničko čišćenje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

drecun
FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC/Arhiva

Drecun je za TV Pink naveo da neće biti kompletne deeskalacije situacije zbog politike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i da to što trenutno nema novih intenzivnih hapšenja na KiM, ne znači da ih neće biti u narednom periodu.

“Priprema se teren za dalju eskalaciju, ne vidim uopšte da su oni spremni da povuku neke poteze…Od Kurtija ne treba očekivati da će formirati Zajednicu srpskih opština, ne treba očekivati da će u potpunosti povući pripadnike specijalnih parapolicijskih jedinica sa severa, niti da će prestati sa hapšenjem Srba, jer je stvorio uslove za nastavak svega toga”, rekao je Drecun.

Kazao je da prištinske vlasti izbegavaju i da održe nove izbore na severu KiM, te da se donose odluke koje su štetne po interese, opstanak i život srpskog naroda.

“To su odluke poput obustavljanja gradnje zgrada za socijalno ugrožene porodice, škola za decu koja su iz socijalno ugroženih sredina, obustavljanje gradnje zgrade univerziteta. Donose se neke odluke vezane i za glavni most preko reke Ibar. Sve odluke su suprotne interesima srpskog naroda, uhapšeni su ljudi, neki su oslobođeni, neki ne”, rekao je Drecun.

On je ocenio da je naoružavanje i opremanje tzv. kosovskih bezbednosnih snaga deo šireg procesa koji treba da “zaokruži jednostranu proglašenu nezavisnost, odnosno državnost samoproglašenog Kosova” i da im omogući pun međunarodno-pravni kapacitet, koji se stiče članstvom u UN i NATO.

“Vašingtonu i Briselu je u interesu da dovrše posao. Eksobar o tome veoma otvoreno govori, čak je nedavno poslao veoma grubo upozorenje Beogradu kada je rekao da mora da se pomiri sa činjenicom da će lažna država Kosovo biti članica transatlanskih organizacija, uključujući NATO, i da će biti članica UN”, rekao je Drecun.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: