Podeli vest

Državljani Srbije koji su ostali na Siciliji, posle otkazivanja letova JU538 i JU539 u ponedeljak između Katanije i Beograda, vratiće se večeras letom Er Srbije, rečeno je Tanjugu u srpskoj avio-kompaniji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

air serbia
Foto: Shutterstock

Očekuje se da će “evakuacioni” let kojim je planirano da se vrate putnici poleteti iz Katanije večeras u 22.10 časova po lokalnom vremenu.

Kako je navedeno, Er Srbija od ranih jutarnjih časova radi na organizaciji leta kojim će se iz Katanije na Siciliji vratiti putnici koji su u tom gradu ostali posle otkazivanja jučerašnjih letova.

“Reč je o posebnoj vrsti leta koji zahteva specijalnu organizaciju, tako da srpska nacionalna avio-kompanija nije želela da se oglašava pre nego što je obezbedila sve neophodne slotove i dozvole. Er Srbija je odlučila da organizuje specijalni let, imajući u vidu da je preusmeravanje putnika na alternativne letove drugih kompanija izuzetno otežano zbog nedostatka kapaciteta, usled velikih poremećaja u saobraćaju zbog aktivnosti vulkana Etna. Nije nam poznato da je bilo koja druga kompanija od onih koje su juče otkazale letove organizovala evakuacioni let”, navode iz Er Srbije za Tanjug.

Er Srbija je o terminima “evakuacionog” leta obavestila turističke agencije, a ujedno poziva i putnike u Kataniji da se upute ka tamošnjem aerodromu i jave partneru Er Srbije koji našoj kompaniji na tom aerodromu pruža uslugu zemaljskog opsluživanja.

Kao što je juče saopšteno, Er Srbija je zbog aktivnosti vulkana Etna na Siciliji, bila prinuđena da otkaže jučerašnje letove između Beograda i Katanije.

Zbog aktivnosti vulkana, sve vreme je i posle otvaranja aerodroma na snazi bilo tzv. narandžasto uputstvo nadležnih vazduhoplovnih vlasti kojim se zbog prisustva štetne vulkanske prašine ne preporučuje sletanje i poletanje sa aerodroma u Kataniji i kojim se kompanijama ostavlja mogućnost da lete na sopstvenu odgovornost.

Ukupno 17 letova različitih kompanija je otkazano ili preusmereno, dok su neke na svoju odgovornost obavile letove.

Er Srbija je u cilju zaštite bezbednosti svojih putnika i članova posade, imajući u vidu probleme koje vulkanska prašina može da napravi na avionskim motorima, otkazala letove.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: