Podeli vest

Petnaesti Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije, održaće se ovog vikenda, 10. i 11. februara, na Beogradskom sajmu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay


Posetiocima će u Hali dva tradicionalno na raspolaganju biti izuzetno bogat prodajni, izložbeni, obrazovni, promotivni, privredni i turistički sadržaj i program, a pored meda i drugih pčelinjih proizvoda, zainteresovani će po najpovoljnijim uslovima moći da nabave i kompletnu pčelarsku opremu i repromaterijale.


Kako je najavljeno na sajtu Beogradskog sajma, pored domaćih učesnika predstavljaju se i izlagači iz više evropskih zemalja, a o velikom interesovanju za ovu sajamsku manifestaciju govori i činjenica da iz mnogih gradova u Srbiji gosti i posetioci dolaze organizovano.


Pored dvodnevnog izlagačkog programa, za subotu su planirana stručna predavanja o virusima pčela, nozemozi pčela i američkoj kugi, a za nedelju takmičarsko predstavljanje, nakon kog će biti dodeljene nagrade za najbolje inovacije u oblasti pčelarstva.
Sajam je oba dana otvoren od devet sati, dok će u subotu trajati do 18, a u nedelju do 16 sati.


Sporazum o slobodnoj trgovini između Vlade Srbije i Vlade NR Kine potpisan je u Pekingu 17. oktobra prošle godine, i obuhvata 10.412 proizvoda iz Srbije i 8.930 iz Kine.


Iste godine, usaglašeni su i potpisani sertifikati za izvoz meda, a prema prvim rezultatima popisa poljoprivrede koji su objavljeni u januaru ove godine, broj košnica u Srbiji je povećan za 38 odsto.


Takođe, agrarnim budžetom za 2024. godinu, predviđeno je povećanje subvencija za košnice sa 800 na 1.000 dinara po košnici.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: