Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, otvarajući šesti Forum vladinih usluga, u okviru Svetskog samita vlada koji se održava u Dubaiju, da je Srbija morala da počne od nule da bi za osam godina došla do toga da ima skoro 100 odsto eUpravu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

“Ne želim da kažem da imamo 100 odsto, jer posao nikada nije završen. Uvek postoje stvari koje možete poboljšati. Uvek postoje nove baze podataka koje možete kreirati. I trenutno radimo potpuno digitalizovanu zdravstvenu evidenciju kako bismo imali potpuno 100 odsto elektronski sistem zdravstvene zaštite”, istakla je Brnabić.


Navela je da je Forum izvanredna prilika da podeli iskustva Srbije u razvoju eUprave, kao i da čuje inovativna rešenja koja Srbija može da primeni.
“Danas, zahvaljujući eUpravi i tehnologiji i digitalizaciji, možemo i treba da budemo dostupni našim građanima 24/7, 365 dana u godini”, poručila je Brnabić.


Ukazala je da smo svedoci transformativne moći tehnologije, značaja partnerstva i centralizacije usluga za potrebe građana.
“Zahvalna sam na mogućnosti da doprinesem ovoj globalnoj platformi razmene znanja i inovacija, koja nam svima pomaže da gradimo bolju budućnost”, rekla je Brnabić.


Šesto izdanje Foruma vladinih usluga okupilo je globalno poznate lidere iz javnog i privatnog sektora, kako bi raspravljali o budućnosti državnih usluga, istražujući teme povećanja očekivanja građana, novih tehnologija i inovacija koje oblikuju vladine usluge.


Samit, koji je juče otvoren, okupio je više od 85 međunarodnih i regionalnih organizacija, 120 delegacija vlada, imaće 15 foruma i više od 120 interaktivnih radionica i sesija, a na njemu će govoriti više od 200 govornika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: