Podeli vest

Ðukanović tvrdi da se niko u Beogradu nije postarao da “kroz traženje agremana za novog ambasadora uloži napor za uspostavljanje dobrih odnosa sa Crnom Gorom”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Milo Djukanović Đukanović
Foto: Shutterstock

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović ocenio je da je priču o ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Vladimiru Božoviću, koga je Podgorica proglasila za personu non grata i kome je nedavno ponovo zabranjen ulazak u Crnu Goru, trebalo ranije okončati i tvrdi da je državna politika Srbije odgovorna što to nije okončano.

Ðukanović tvrdi da se niko u Beogradu nije postarao da “kroz traženje agremana za novog ambasadora uloži napor za uspostavljanje dobrih odnosa sa Crnom Gorom”.

Umesto toga, kako je naveo, nastavilo se sa inaćenjem, i na neki način, sa pokušajem ponižavanja Crne Gore.

Ðukanović je novinarima u Budvi, nakon 2BS Foruma, je kao ””neozbiljnu i nepametnu”” ocenio odluku o smeni šefa Agencije za nacionalnu bezbednost Sava Kentere, dodajući da se sve to dešava u momentu kad ANB radi na presecanju špijunske mreže u Crnoj Gori.

“Dopadalo se to nekome ili ne, teško je pobeći od utiska da je to urađeno s namerom da se dalje devastiraju institucije Crne Gore i da se prekine s aktivnošću rada špijunske mreže instalirane od strane Rusije”, rekao je Ðukanović, prenosi RTCG.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Abazovića od pre nekoliko dana da je “Golijat dobijao sve bitke dok nije naišao na Davida”, Ðukanović je rekao da nije reč o Davidu već, kako je rekao, “bratu Abazu – sluzi velikosrpstva”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: