Podeli vest

Milo Đukanović priznao je poraz na predsedničkim izborima u drugom krugu i čestitao svom nasledniku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

milo
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ARHIVA

Odlazeći predsednik Crne Gore Milo Đukanović priznao je večeras poraz na predsedničkim izborima u drugom krugu i čestitao svom nasledniku, zameniku predsednika PES Jakovu Milatoviću.

“Ja sam svakako predsednik do 21. maja, trudiću se da posao obavljam na najbolji način, moj pogled na ovo što su građani izabrali, bio je mnogo kritičniji nego što to su to građani videli, novom predsedniku želim da bude uspešan i da doprinese prosperitetu države”, rekao je Đukanović u obraćanju u izbornom štabu.

Poručio je da prihvata izborni rezultat i dodao da njegovom nasledniku želi da bude uspešan predsednik, jer, kako je rekao, ako bude uspešan to znači da će i Crna Gora biti uspešna.

Prisutni u štabu pevaju, skandiraju ime odlazećeg predsednika i bukom ne dozvoljavaju novinarki podgoričkih Vijesti da postavi pitanje. Na svaki pokušaj da postavi pitanje ođekivali su uzvici negodovanja i pesma “Oj lijepa majka zoro”.

Đukanović ni na koji način nije pokušao da ih umiri, a onda je u jednom trenutku rekao da će verovatno biti još vremena da odgovara na pitanja novinara, okrenuo se i otišao.

Đukanović, koji vlast napušta nakon više od tri decenije zahvalio je svima koji su masovnim učešćem na ovim izborima doprineli da u CG, kako je kazao, imamo demokratski kredibilni izborni proces, što doprinosi domaćem i međunarodnom ugledu CG.

Zahvalio je građaima koji su mu dali poverenje i poručio da ceni svaki glas koji je dobio i da mu, kako je kazao, vredi kao planina.

“Posebno sam ponosan na ogromnu podršku u sredinama koje čine manjinski narodi, jer daje satisfakciju mojim kontinuiranim zaganjima za multietničku CG”, naveo je Đukanović i takođe posebnu zahvalnost uputio je svima koji su na glasanje došli iz dijaspore. Potom se osvrnuo na predstojeće vanredne parlamentarne izbore koje je uoči predsedničkih, zakazao za 11. jun.

“Sve što se događa ovih dana potvrđuje da CG nema vladu, da ima zalutale institucije, ni u ovom izbornom procesu nisu bile na visini zadatka. Institucije su se nažalost pokazale slabim i zato je jako važno da posle 11. juna dobije vladu koja će odgovorno da je vodi do cilja”, rekao je odlazeći predsednik.

U svom maniru Đukanović je rekao da je ove izbore mogao da posmatra i sa tribina, iz neke ugodnije pozicije, ali nije, jer to, kaže, ne bi bilo na nivou njegove odgovornosti. Rekao je da je njega u politiku uvela odgovornost i potreba da zaštiti državnu nacionalnu čast CG i Crnogoroca, što smo, kazao je, i uradili.

“Radili smo to sve ove godine, uradili smo i danas rezultati su rezultati nekada pobeđujete, a nekada ne”, rekao je, između ostalog, Đukanović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ