Podeli vest

Đukanović smatra da priču o Temeljnom ugovoru sa SPC treba vratiti na politički i pravni teren, kako bi nedoumice bile rešene sa stručnjacima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Milo Djukanović Đukanović
Foto: Shutterstock

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović izjavio je danas je Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom konfuzija i da on ne može da bude međunarodni ugovor.

“Jedan je takav ugovor, sa Svetom stolicom. Svi ostali su između Crne Gore i verske zajednice. Zato ne mislim da će to podlegati ratifikaciji u parlamentu”, rekao je Ðukanović novinarima posle svečane akademije povodom obeležavanja 50 godina rada Zajednice opština.

Smatra da priču o Temeljnom ugovoru sa SPC treba vratiti na politički i pravni teren, kako bi nedoumice bile rešene sa stručnjacima.

“Nažalost, vlada je uprkos našim predlozima usvojila predlog ugovora. Na naš upit da li je zaista usvojen ugovor dobili smo odgovor da je usvojen. Rezultat je naša odluka o skraćenju poverenja vladi”, kazao je Ðukanović, preneli su podgorički mediji.

On je rekao da je praktično već počeo razgovor sa strankama o tome kako procesuirati odluku Demokratske partije socijalista da uskrati podršku vladi Dritana Abazovića.

“Razgovaraćemo sa partnerima kako oni vide to procesuiranje, jer znate da postoje dve mogućnosti – glasanje o nepoverenju vladi i skraćenju mandata Skupštini”, naveo je Ðukanović.

Dodao je da ima najavu od većine partija da su spremni za razgovore.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: