Podeli vest

Advokat Vladimir Ðukanović, branilac optužene Dijane Hrkalović, smatra da je iskaz Dejana Milenkovića pribavljen na nezakonit način

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

đukanović
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Advokat Vladimir Ðukanović, branilac optužene Dijane Hrkalović, je nakon današnjeg suđenja novinarima rekao da je sudu predložio da izuzme iz dokazanog materijala iskaz Dejana Milenkovića iz policije, jer smatra da pribavljen na nezakonit način.

“Protivzakonito je da se dokazi prikupljaju na način na koji nekoga pozivate u svojstvu građanina i još mu kažete ne morate sa sobom da povedete advokata, a onda se tamo pojavi i tužilac i još vam kažu da vam je napisana krivična prijava. To je nedopustivo i ne može da se uzima kao dokaz. Ja sam predložio da se tako nešto izuzme iz dokaznog materijala”, poručio je Ðukanović.

Takođe je naveo da se advokati često suočavaju sa nezakonitim pribavljanjem dokaza, kao i da se dosta predmeta vodi na “volšeban način” i da se dokazi prikupljaju na vrlo “čudan” način.

“Nikad mi nije bilo jasno, tužioci najčešće radove pišu o pritvoru koji je samo mera obezbeđena prisustva okrivljenog tokom suđenja, pa kada se podigne optužni predlog i prikupe svi dokazi nema više razloga da neko bude u pritvoru”, rekao je Ðukanović.

On je takođe istakao da kućni pritvor uz nanogicu nije lakša mera, već isto pritvor, ali u kući.

“Pojavila se praksa u našim tužilastvima da nekoga drže dugo u pritvoru dok ga ne dovedu u fazu da prizna i što jeste i što nije učinio, zbog čega prostupak ode u skroz drugom smeru”, zaključio je Ðukanović.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: