Podeli vest

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će danas dobiti integrativni predlog u vezi sa bezbednošću dece u školama u slučaju dojava o bombi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

“Mislim da ćemo danas imati integrativni predlog, o kojem će kabinet izvestiti detaljnije. Bitno je da smo postigli dogovor oko toga da ćemo morati da podignemo najveći mogući stepen bezbednost dece i prostora u koji dolaze.
Detaljan pregled prostora pre nego što deca stignu, kao i kada deca završe rad, predložli smo i zaključavanje i svako će iz svoje nadležnosti donositi odluke”, rekla je Đukić Dejanović novinarima pred početak skupa “Svet u 2024”.


Naglasila da će posebne biti odluke timova koje će formirati direktori i da će oni nadgledati situaciju i procenjivati svaku specifičnu situaciju u zavisnosti od uzrasta dece.


Ministarka je podsetila da su na tom posebnom protokolu poslednjih dana radila dva ministarstva – prosvete i unutrašnjih poslova, čiji su predstavnici bili u kontaktu sa direktorima škola.


Svi pojedinačni predlozi za protokol o postupanju u slučaju dojava bombi u školama, upućeni su u kabinet predsednice Vlade, rekla je ona i dodala da su to situacije koje ne mogu da se predvide i iziskuju da svi zajedno tražimo rešenje.


Ona je zamolila direktore, nastavnike i roditelje da zajedno sa nadležnim rade na rešavanu tog složenog preoblema.
Mi u prosveti moramo tražiti rešenja za svaku pojedinačnu školu, uzrast, ne možete napraviti jedinstven protokol i reći on će se primenjivati svuda “od a do š”, rekla Đukić Dejanović.


Prema njenim rečima, ipak najveću odgovornost snose oni koji su uz decu, a mi smo svi tu da budemo uz njih.
Zamolila je i poslodavce roditelja da imaju razumevanja kada roditelj mora da ode po dete u tim vanrednim situacijama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: