Podeli vest

Bivši odbojkaški reprezentativac Ðula Mešter izabran je danas za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije jednoglasnom odlukom delegata na vanrednoj izbornoj Skupštini OS S u Beogradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

odbojka
Foto: Shutterstock

Mešter je do sada bio potpredsednik OS S.

Delegate Skupštine na početku rada pozdravio je Zoran Gajić dosadašnji predsednik OS S, a sada ministar sporta u Vladi Republike Srbije. Skupštini OS S prisustvovalo je 49 od 50 delegata.

Mešter je predložio, a Skupština jednoglasno usvojila predlog, da Ivan Knežević u narednom mandatu bude generalni sekretar OS S. Jelena Nikolić će biti prvi potpredsednik, a potpredsednici Petar Bogunović i Vesna Ðurišić. To je ujedno sastav predsedništva OS S.

“Mešter je u skladu sa Statutom OS S predložio članove Nadzornog odbora u narednom mandatu. Jednoglasnom odlukom delegata, Dragan Tadić je izabran za predsednika, a Stefan Čuković i Novak Savanović za članove Nadzornog odbora. Mešter, kao i svi članovi predsedništva i Nadzornog odbora OS S izabrani su na period od pet godina, odnosno do 2028”, navodi se u saopštenju OS S.

Mešter je diplomirao na Višoj mašinskoj školi u Subotici i stekao zvanje inženjera mašinstva. Govori mađarski, italijanski i engleski jezik. On je sa reprezentacijom osvojio 12 medalja na velikim takmičenjima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: