Podeli vest

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je danas da su uslovi koje je režim Aljbina Kurtija postavio za održavanje izbora na KiM 17. decembra apsolutno neprihvatljivi, jer polaze od toga da su Srbija i tzv. Kosovo dve države i da se treba obratiti UNMIK-u kako bi obezbedilo učešće srpskog naroda na njima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

“Namera Prištine je da i po ovom pitanju demonstrira silu i primora Beograd da prizna suverenitet lažne države, a Srbe na KiM natera da na izborima učestvuju kao pripadnici srpske dijaspore u tzv. Republici Kosovo”, navela je ona u saopštenju.

Đurđević Stamenkovski, koja je nosilac liste Nacionalno okupljanje, smatra da unmik nije prava adresa kada je u pitanju održavanje izbora na KiM, i od Vlade Srbije zatražila da uputi zahtev šefu UNMIK-a kako bi se osigurali uslovi za nesmetano i bezbedno učešće srpskog naroda na predstojećim izborima.

Ona je pozvala i Ministarstvo spoljnih poslova da obavesti stalne članice Saveta bezbednosti i zatraži njihovu angažovanost po ovom pitanju kako bi Srbi na KiM imali mogućnost da ostvare svoje ustavno pravo glasa.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obavestio je juče Republičku izbornu komisiju da zbog, za Beograd neprihvatljivog, uslovljavanja Prištine i Aljbina Kurtija nije moguće na prostoru Kosova i Metohije sprovesti glasanje na izborima za narodne poslanike zakazane za 17. decembar.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: