Podeli vest

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je, povodom hapšenja srpskog lekara, da režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ovakvim potezima pokušava po svaku cenu da isprovocira sukob.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

marko đurić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

“To govori da Kurtijev režim pokušava po svaku cenu da izazove reakciju, da isprovocira sukob”, rekao je Đurić za RTS. Đurić je najavio da će narednih dana biti dogovorani koraci koje će Beograd preduzeti.

“Znamo šta nam je činiti i na koji način ćemo štititi naš narod. O tome ćemo se dogovarati narednih dana, a objavićemo krajem sledeće nedelje, kao što je i predsednik Vučić najavio, konkretne korake koje ćemo preduzimati”, poručio je Đurić. To će, ističe, biti jedinstven stav Srba sa severa Kosova i Metohije, Srba sa juga i centralnog dela KiM, i naravno države Srbije, koja će stati uz njih u punoj meri, rekao je Đurić.

“Međutim, ovo više nije pitanje samo za nas, već i za međunarodnu zajednicu. Iskoristio bih priliku da ih pozovem da se ne prave kao da ne postoji ovaj problem i da ne guraju stvari pod tepih. Setite se reči ambasadora Ričarda Holbruka, koji je govorio da ne postoji tako nešto kao što je mala i nebitna stvar na Balkanu”, napomenuo je Đurić.

Mora se, ističe, shvatiti da je nastupilo veoma teško vreme u međunarodnim okolnostima i da se ne može lako i jednostavno odgovoriti.

“Ovo je vreme u kojem je veoma važno da mi budemo ti koji ćemo pred očima međunarodne javnosti jasno pokazati da smo žrtva”, ističe Đurić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: