Podeli vest

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić izjavio je da Beograd veoma dugo ukazuje na činjenicu da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti deo problema, a ne deo rešenja, kao i da nastavlja sa izazivanjem akutnih kriza na svakih nekoliko nedelja jer nije suočen sa adekvatnim posledicama i sankcijama za svoje delovanje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

marko đurić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Đurić je za list “Politika” rekao da Beograd svakodnevno na različitim nivoima baca svetlo na destabilizujuće aktivnosti prištinskog režima, koji sistematski krši pojedinačna i kolektivna ljudska, ekonomska i politička prava nevećinskih zajednica na KiM, a posebno Srba.

“Kurtijev etnonacionalistički režim podriva sve ono u šta je međunarodna zajednica uložila desetine milijardi dolara tokom više decenija”, rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima iako je primarna odgovornost za dijalog na Evropskoj uniji, primena mehanizma sankcija kojima raspolažu EU i SAD bi delovala blagotvorno kao faktor odvraćanja od novih jednostranih poteza i vraćanja fokusa na proces dijaloga.

“Podsetio bih na činjenicuda je predsedavajuća srpskog kokusa u Kongresu, kongresmenka Klaudija Teni podnela predlog zakona kojim se obustavlja svaka saradnja sa tzv. Kosovom dok Kurti ne povuče svoje snage sa severa Kim, ne zaustavi progon Srba i ne formira ZSO”, rekao je Đurić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: