Podeli vest

Ova studija pokazuje da omladinu naše nacije privlači sve veći broj brendova e-cigareta koji isporučuju aromatizovani nikotin, rekla je Dirdre Lorens Kitner, direktorka Kancelarije za pušenje i zdravlje CDC-a.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

elektronske cigarete
Foto: Pixabay

Broj tinejdžera koji koriste e-cigarete u SAD porastao je ove godine za 500.000, ili 24 odsto, pošto je više od 2,5 miliona učenika srednjih škola priznalo da je koristilo ove uređaje u proteklih 30 dana, pokazalo je novo istraživanje Uprave za hranu i lekove (CDC) i Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (FDA) SAD.

„Ova studija pokazuje da omladinu naše nacije privlači sve veći broj brendova e-cigareta koji isporučuju aromatizovani nikotin“, rekla je Dirdre Lorens Kitner, direktorka Kancelarije za pušenje i zdravlje CDC-a.

Ona je rekla da je od ključne važnosti da “radimo zajedno kako bismo sprečili mlade da počnu da koriste bilo koji duvanski proizvod -uključujući e-cigarete – i da pomognemo svim mladima koji ih koriste da odustanu”.

Rezultati studije kažu da više od jedan od četiri tinejdzera u SAD koristi e-cigarete na dnevnom nivou, a četvoro od desetoro koristilo ih je u 20 od poslednjih 30 dana.

Utvrđeno je da elektronske cigarete koristi više od 14 odsto srednjoškolaca i 3 odsto mlađih.

“FDA je i dalje duboko zabrinuta zbog upotrebe e-cigareta među mladima u SAD. Jasno je da još imamo ozbiljan problem javnog zdravlja koji ugrožava godine napretka koji smo postigli u borbi protiv upotrebe duvanskih proizvoda za mlade”, rekao je komesar FDA, dr. Robert Kalif.

CDC je objavio ovu studiju u četvrtak po lokalnom vremenu kao deo Nacionalne ankete o duvanu kod mladih 2022.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

Fudbaleri Nemačke pobedili su u Štutgartu Mađarsku rezultatom 2:0 u meču drugog kola grupe A…