Podeli vest

Lider pokreta Dveri Boško Obradović smatra da su u pitanju dve “otvorene i brutalne ucene” – uvođenje sankcija Rusiji i priznanje lažne države Kosovo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Bosko Obradović
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ARHIVA

Pokret Dveri i stranka Zavetnici danas su ocenili da je novi izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji doneo nove ucene.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović smatra da su u pitanju dve “otvorene i brutalne ucene” – uvođenje sankcija Rusiji i priznanje lažne države Kosovo.

“Očigledno je da EU ne želi Srbiju ili je želi bez dela teritorije i bez ikakve mogućnosti vođenja samostalne politike”, ocenio je Obradović u saopštenju i upitao čemu ulazak Srbije u EU sa “tolikim stepenom poniženosti”.

On smatra i da evropski put Srbije ne postoji, već da postoji samo put “beskonačnog ucenjivanja” Srbije koji traje pune dve decenije i da Srbija treba da se vodi sopstvenim, a ne interesima stranaca.

Dodaje i da se ne može razumeti kako EU istovremeno može da krši teritorijalni integritet Srbije, a brani teritorijalni integritet Ukrajine ili Bosne i Hercegovine.

Srpska stranka Zavetnici navodi u saopštenju da će tražiti da se novi saziv parlamenta izjasni o izveštaju Evropskog parlamenta u kojem se od Srbije, kako navode, eksplicitno traži da prizna tzv. Kosovo i uvede sankcije Rusiji.

“Ovakvom iznudom Evropska unija potire i sopstvene osnivačke akte, koji je obavezuju na poštovanje principa suverene jednakosti i teritorijalne celovitosti svih država članica UN”, navode Zavetnici u saopštenju.

Dodaju da odluka EP za njih nije iznenađenje i da je bilo samo pitanje vremena kada će zahtevi za sankcije Rusiji i zvanično biti ispostavljene.

Smatraju i da to nisu ni jedini, ni poslednji zahtevi koji bi se našli pred Srbijom, kao i da u samoj EU odavno više ne postoji politička volja za daljim proširenjem.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: