Podeli vest

Srpski pokret Dveri i stranka Zavetnici zatražili su danas, u odvojenim saopštenjima, od tužilaštva u Srbiji da podigne opružnicu protiv kosovskog Albanaca koji je na Badnji dan pucao i ranio Stefana i Miloša Stojanovića kod Štrpca.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Zavetnici

“Srpski pokret Dveri zahteva od Republičkog javnog tužilaštva u Srbiji da pokrene krivični postupak protiv Albanca koji je pucao i ranio Stefana i Miloša Stojanovića na Badnji dan”, navodi se u saopštenju Dveri.

U saopštenju se dodaje da će tužilaštvo ovakvom odlukom poslati poruku da zaista želi punu reintegracija KiM u ustavno-pravni poredak Srbije. “Ako želimo da nas druge države poštuju, moramo pre svega mi poštovati

Ustav i zakone svoje države,” zaključuje se u saopštenju Dveri. Srpska stranka Zavetnici traži od nadležnog tužilaštva Republike Srbije da bez odlaganja podigne optužnicu “za krivična dela terorizma i teškog ubistva u pokušaju” protiv Azema Kurtaja iz Štrpca, navodi se u saopštenju stranke Zavetnici.

“Napominjemo da naši državni organi imaju u skladu sa teritorijalnim načelom krivičnopravne jurisdikcije pravo, ali i obavezu da procesuiraju krivična dela na Kosovu i Metohiji, jer je u pitanju pokrajina koja je sastavni deo teritorije Srbije,” konstatuje se u saopštenju Zavetnika.

Prema Zavetnicima, krivičnopravna nadležnost srpskih institucija na KiM nikada nije zvanično ukinuta. “Nijedan Briselski sporazum ne može da spreči srpsko pravosuđe da sprovodi zakon i stane u zaštitu ustavnog poretka i interesa svojih građana na Kosovu i Metohiji,” zaključuje se u saopštenju Zavetnika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: