Srpski pokret Dveri saopštio je danas da organizatori Evroprajda misle da su iznad zakona

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Bosko Obradović
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ARHIVA

Oni su dodali da ukoliko vlast, uprkos zabrani, dozvoli njihovu šetnju, to će biti pokazatelj da “Srbija nije samostalna i nezavisna država, već kolonijalna uprava”.

“I pored zabrane održavanja šetnje u okviru Evroprajda, kao i potvrde zabrane od strane Upravnog suda, agresivni promoteri ideologije homoseksualizma i transrodnosti su najavili da će izaći u šetnju. Takav razvoj stvari je posledica mnogobrojnih pritisaka iz EU i NATO, ali i američkog ambasadora u Srbiji Kristofera Hila koji se direktno meša u unutrašnja pitanja naše države, a očigledno je da pod tim pritiscima Aleksandar Vučić i njegova vlast popuštaju. Iako je prvo zabranjena maršruta Evroprajd šetnje od Narodne skupštine do Kalemegdana, a onda i šetnja od Narodne skupštine do Tašmajdana, sada će se očigledno popustiti pod pritiskom i dozvoliti maršruta od Ustavnog suda do Tašmajdana”, navedeno je u saopštenju.

Dveri smatraju da bi to predstavljano kršenje zakona Republike Srbije, jer je skup u pokretu potrebno prijaviti pet dana pre njegovog održavanja, a organizatori Evroprajda su to učinili tek juče.

“Očigledno je da organizatori Evroprajda misle da su iznad zakona, a sada je na aktuelnoj vlasti da pokaže da li je to istina ili zakon važi jednako za sve u Srbiji. Srpski pokret Dveri poziva sve građane Srbije na mir, dostojanstvo i poštovanje zakona. Takođe, pozivamo nadležne organe da, bez obzira na pritiske komesara iz EU, NATO pakta i pojedinih ambasadora, spreče bilo kakvu protivzakonitu šetnju u okviru Evroprajda, a ukoliko se organizatori na to ogluše da reauguju u skladu sa zakonom i drakonski ih kazne”, saopštio je Srpski pokret Dveri.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:


podnaslov

Autor : Bilten.rs , Izvor :


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: