Podeli vest

Iz Dveri podsećaju da je RTS obećao novi format političke emisije, predstavljanje na Prvom programu i povećan obim programa

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dveri
Foto: Srpski pokret Dveri

Član Privremenog nadzornog tela za medije Srpskog pokreta Dveri Milorad Marinković izjavio je danas da Javni servis jedini nije uvažo Sporazum o poboljšanju izbornih uslova.

Kako je saopšteno iz tog Pokreta, nakon potpisivanja Sporazuma o unapređenju izbornih uslova došlo je do izvesnih pomaka, te da se sada na najvećem broju medija može čuti i reč opozicije, međutim, Marinković tvrdi da se na programima RTS i RTV od letnjeg perioda pa do danas ne vidi pomak.

“RTS i njegov informativni program se ponašaju kao da Sporazum nije ni potpisan, i kao da je njihov dosadašnji rad bio odličan, nepristrasan i u interesu svih građana Srbije. Ponašaju se kao da nisu nikad čuli brojne primedbe građana koji su protestvovali i političkih partija”, rekao je Marinković.

Takođe, dodao je i da se ponašaju kao da na pregovorima vlasti i opozicije nisu dali nikakva obećanja.

Marinković ističe da deo odgovornosti za to snosi i Savet REM-a, ali i Odbor za informisanje Narodne skupštine, ali da najveću odgovornost snosi generalni direktor RTS-a i uredništvo informativnog programa RTS.

Dodaje da pre raspisivanja izbora RTS nije uveo nijedan novi format (novi tip emisije) gde bi se vodila debata o političkim i društvenim pitanjima, ali uz učešće aktera sa političke scene, a ne samo analitičara.

Tvrdi i da postojeći formati nisu otvoreni za opoziciju.

Marinković podseća da je RTS obećao novi format političke emisije i da zadrži stare formate, da će predstavljanje biti na Prvom programu, kao i da će povećati obim programa.

Ukoliko Dveri dođu na vlast, Marinković navodi da će biti pokrenuti disciplinski postupci protiv svih odgovornih na javnim servisima za ignorisanje Sporazuma, Pravilnika REM-a, naposletku za ignorisanje odredbi medijskih zakona, a biće pokrenuta i procedura za lustraciju pojedinaca koji su donosili odluke.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: