Podeli vest

Pokret Dveri protiv uvođenja sankcija Rusiji

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dveri
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Budući poslanici Srpsko pokreta Dveri i članovi Predsedništva tog pokreta izrazili su danas, ispred zgrade Vlade Srbije, nezadovoljstvo time što je Srbija na Generalnoj skupštini UN glasala za izbacivanje Rusije iz Saveta UN za ljudska prava i zbog toga što se, kako smatraju, Srbija sprema za uvođenje sankcija Rusiji.

On ističe da je jedina politička podela u Srbiji – na one koji su protiv NATO i protiv uvođenja sankcija Rusiji i one koji su za NATO i za uvođenje sankcija Rusiji

“Jednom kada pristanete na ucene iz Brisela i Vašingtona, to nema kraja”, kaže predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović povoodom glasanja u UN.

On je na konferenciji za novinare ispred zgrade Vlade Srbije rekao da je Vlada u tehničkom mandatu i da nema prava da donosi dalekosežne političke odluke, a da je to uradila sa poslednje tri glasanja u UN, još od uvođenja sankcija Belorusiji.

On je rekao da SNS u tome nije sam već da su njihovi saucesnici SPS na čelu sa Ivicom Dačićem za koga je rekao da se sakrio u mišju rupu i da ga nigde nema.

“Na žalost, mi vidimo da i jedan deo prozapadne opozicije radi isto što i Vlada i oni bi glasali protiv Rusije u UN i onda ne vidim razliku između politike Aleksandra Vučića i Dragana Ðilasa i ne bi me čudilo da ovaj njihov privatan razgovor ovih dana bude zapravo razgovor o njihovoj koaliciji o uvođenju sankcija Rusiji u narednom periodu”, rekao je Obradović.

On smatra da jedina politička podela u Srbiji na one koji su protiv NATO i protiv uvođenja sankcija Rusiji i one koji su za NATO i za uvođenje sankcija Rusiji i poručuje:

“Mi ćemo sarađivati isključivo sa onima koji su protiv NATO i protiv uvođenja sankcija Rusiji. Nećemo učestvovati u Vladi u kojoj su oni koji su za NATO i za uvođenje sankcija Rusiji”, poručio je Obradović.

Na pitanje o izborima u Beogradu, on je rekao da će predstavnik Dveri u Gradskoj izbornoj komisiji glasati za poništavanje izbora na svim onim mestima na kojima su uočene nepravilnosti.

“Mi tražimo da se do kraja sprovede izborni proces, da se neregularnosi istraže i da se omogući ponovno glasanje svuda tamo gde je izborni proces bio nedemokratski. Onda, nakon ponovljenog glasanja, da vidimo koji su pravi rezultati izbora i da li opozicija može da formira manjinsku vladu ili zajedničku prelaznu tehničku vladu do lokalnih izbora za dve godine”, istakao je Obradović.

On je kaže iznenađen zahtevima za ponavljanjem izbora.

“Ako Vučić i Ðilas nisu zadovoljni rezultatima izbora, to je njihov problem, ali ne vidim kako njih dvojica mogu da pregovaraju o ponavljanju izbora u Srbiji. To je ukidanje demokratije i mi ćemo se protiv toga oštro suprotstaviti”, rekao je Obradović.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: