Podeli vest

Dvoje maloletnika D.R. (17) i K.R. (15), za koje je prethodno Kancelarija za KiM saopštila da ih je kod Zvečana pretukla kosovska policija, u stabilnom su stanju, ali pod teškim psihičkim stresom, izjavio je dečiji hirurg Boban Mitrović iz KBC Kosovska Mitrovica

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KANCELARIJA ZA KIM
Foto: Kancelarija za KIM

“Dečak je dobio više udaraca u predelu glave i udarac nogom u predelu slabina, dok je sestra, koja je bila suvozač, brutalno skinuta sa motora, vučena po zemlji i pri tome zadobila kontuzione povrede desnog ramena”, rekao je sinoć Mitrović za TV Most.

On je dodao da su njih dvoje, prema njihovim rečima, zadobili povrede od kosovske policije nakon što su ih policajci zaustavili kod sela Rudine dok su se vozili kvadom.

Dr Mitrović je rekao da su oboje na hirurškom odeljenju, kao i da su u toku dijagnostika i konsultativni pregledi.

Kancelarija za KiM potvrdila je da su policajci Rosu u Žitkovcu kraj Zvečana brutalno pretukli dvoje srpske dece, K.R. (15) i D.R. (17), ističući da je sada jasno da specijalci tzv. kosovske policije nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sejali strah među srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji.

Oni su ih prisilno zaustavili dok su vozili kvad, maltretirali ih, gurali, a potom i fizički na njih nasrnuli. Brat i sestra su sa modricama i hematomima u pratnji majke primljeni odmah u KBC Kosovska Mitrovica, na odeljenje hirurgije gde im se ukazuje sva neophodna pomoć i vrši kompletna dijagnostika, od ultrazvuka, rendgena, a zbog pretrpljenog stresa i šoka biće im na raspolaganju i svaka druga vrsta pomoći i podrške.

”Sada je jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi u Zvečanu i uopšte na severu Kosova i Metohije. Oni nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sejali strah među srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji. Zastrašujuće je da se institucionalno i fizičko nasilje koje nad Srbima svakodnevno vrši Aljbin Kurti ponovo preliva na našu decu, koja takođe nisu pošteđena Kurtijevog terora”, upozoravaju iz Kancelarije za KiM. Dodaju da očekuju hitnu reakciju međunarodne zajednice i kažnjavanje počinilaca.

”Dok Srbi nevini stradaju u Kurtijevim kazamatima, dotle ni za jedan napad na Srbe nema kažnjavanja počinilaca. Jedno je izvesno – dok god je Kurtijeva policija na severu KiM, dotle neće biti ni mira ni bezbednosti za Srbe, a stepen njihove ugroženosti mnogostruko se uvećava iz dana u dan”, dodaje se u saopštenju.

Srpska lista saopštila je da se ”brutalnost Kurtijevih parapolicajaca na severu nastavlja” i da su ponovo na meti srpska deca na Kosovu i Metohiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: