Podeli vest

Džemper sa crnom ovcom koji je nosila lejdi Dajana Spenser nedeljama pre braka sa princom Čarlsom postaje predmet prodaje aukcijske kuće Sotbi nakon što je pronađen na tavanu u kutiji za vino.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Princeza Dajana
Foto: Shutterstock

Ubrzo nakon što je Dajana nosila crveni pleteni džemper sa ovčicama na polo meču u Vindzoru u junu 1981. godine, on je vraćen Seli Mjuir i Džoani Ozborn, osnivačima firme Varm & Vonderful, uz pismo iz Bakingemske palate u kojem se objašnjava da bi manžetna trebalo da se prepravi

Mjur i Ozborn su poslali Dajani novi džemper, a za stari su verovali da je izgubljen. Međutim, kada je Ozbornova u martu ove godine sređivala svoj tavan otkrila je da nakon više od 40 godina Dajanin džemper i dalje stoji u kutiji za vino.

„To je ultimativna priča i skoro je otrcana“, rekla je Ozborn.

„Pronašla sam staru kutiju za vino i tamo je bio džemper uvijen pamučnim prekrivačem, što je bila velika sreća, jer znači da je osto u dobrom stanju”, dodala je Ozborn.

Aukcijska kuća Stobi džemper prodaje po početnoj ceni od 50.000 do 70.000 funti.

„Ovaj izuzetan odevni predmet, pomno očuvan, nosi šapat ljupkosti, šarma princeze Dajane i njenog oštrog oka za modu“, rekla je Sintija Holton, globalni direktor za modu i modne dodatke Sotbija, prensi britanski Telegraf.

Aukcija će biti održana između 31. avgusta i 14. septembra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: