Podeli vest

U dvorište obdaništa “Naša radost” ušli su danas u Leposaviću vojnici Kfora.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KFOR KOSOVO
foto: Shutterstock

Direktorka obdaništa “Naša radost” u Leposaviću Zorica Jovanović izjavila je danas da je oko 300 mališana svih uzrasta bilo u zgradi, a da su oni najmlađi spavali u momentu kada su vojnici Kfora sa oružjem u rukama ušli u dvorište objekta i krenuli ka ulaznim vratima.

“Vojnici Kfora su ušli u dvorište našeg vrtića nenajavljeni, naoružani i još na službeni ulaz. U tom trenutku deca su spavala, a mi u našoj ustanovi imamo oko 300 mališana svih uzrasta, od šest meseci do predškolaca”, rekla je za Kosovo onlajn Jovanović.

Kako je objasnila, kada su dva vojnika Kfora izašli iz džipa, radnici obezbeđenja vrtića su ih primetili i probali su da razgovaraju sa njima.

“Međutim oni nisu želeli da razgovaraju, insistirali su da im otvorimo vrata glavnog ulaza. Pošto mi to ne radimo, jer je to nedopustivo zarad bezbednosti naše dece, pogotovo ne ljudima koji su naoružani i koji ne žele nikakvu komunikaciju sa nama. Mi to nismo uradili, a oni su se zadržali u krugu naše ustanove duže od deset minuta. Zatim su se vratili istim putem odakle su došli i izašli iz našeg kruga. To se sve dešavalo oko 13 časova danas”, kazala je Jovanović.

Dodala je da su radnici bili uplašeni, jer se vojnici nisu najavili i bili su naoružani.

“Svi smo se uplašili, pre svega zbog dece za koju smo odgovorni. Delatnost ove ustanove je rad sa decom predškolskog uzrasta tako da smo mi odgovorni prvenstvo za njihovu bezbednost. Iz tog razloga strah u ovakvoj situaciji je neizbežna”, rekla je Jovanović.

Dva džipa Kfora ušla su ranije danas u dvorište obdaništa “Naša radost” u Leposaviću, a radnici koji su ih primetili izašli su na glavni ulaz vrtića.

Pripadnici Kfora koji su nakon što su ušli u dvorište izašli iz džipova, ali nisu želeli da komuniciraju sa njima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: