Podeli vest

Britanska književnica Džoana Rouling otkrila je da joj je bivši muž Horhe Arantes sakrio rukopis prvog romana o Hariju Poteru, kako bi je sprečio da ga napusti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

potpis
Foto: Pixabay

Ona je portugalskom TV reporteru u podkastu “Suđenje vešticama” opisala raspad svog prvog braka za koji je rekla da je bila toliko zabrinuta da bi Arantes mogao da uništi njen rad, da je potajno uzimala stranice knjige kako bi ih fotokopirala.

“Brak je postao veoma nasilan i veoma kontrolisan. Pretresao bi moju torbu svaki put kada bih se vratila kući, a ja nisam imala ključ od svojih ulaznih vrata. Bila sam strašno napeta jer sam morala da se ponašam kao da neću otići, a ne mislim da sam baš dobra glumica. Kada sam shvatila da ću ga svakako napustiti, svaki dan bih uzimala po nekoliko stranica rukopisa da on ne bi shvatio da nešto nedostaje i fotokopirala sam ih na poslu”,” kazala je Rouling.

Dodala je da su se fotokopirane stranice rukopisa postepeno uvećavale, kao i da ih je čuvala u ormaru na radnom mestu, jer je, kako je navela, sumnjala da bi njen tadašnji suprug mogao da ga spali.

“To je bio užasan način života, a ipak je rukopis rastao, nastavila sam da pišem”, dodala je Rouling, istakavši da joj je pored ćerke koja je tek trebalo da se rodi, bio prioritet da sačuva taj rukopis. Opisujući noć kada je otišla od muža, Rouling je rekla da je bio veoma ljut na nju, a kada mu je saopštila da želi da ode, on je, kako je navela, postao veoma nasilan i pretio joj je da će joj uzeti ćerku.

“Zato sam se borila i platila cenu. Došlo je do nasilne scene koja se završila tako što sam ležala na ulici”., rekla je književnica. Rouling je kasnije završila knjigu živeći od socijalne pomoći kao samohrana majka u Edinburgu, piše Sundej tajms. Nakon što je Roulingova prvi put otkrila nasilnu prošlost svog bivšeg muža 2020. godine, Arantes je priznao novinarima da ju je ošamario “veoma jako”, napominjući da mu “nije žao”.

Bivši par se razveo se 1993, godinu dana nakon što je Arantes izbacio književnicu iz zajedničkog doma i fizički je napao. Britanska spisateljica je takođe otkrila da je njen bivši muž provalio u kuću u Edinburgu koju je kupila novcem koji je zaradila od prve knjige o Hariju Poteru. Bogatstvo Rouling procenjeno je pre dve godine na 850 miliona funti. Ona se 2001. godine udala za Nila Mareja sa kojim je dobila dvoje dece. (Kraj) jsi/lol


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: