Poslanici će u četvrtak održati glasanje o tome da li Džonsona treba istražiti zbog tvrdnji da je obmanuo parlament, jer je više puta ponovio da je poštovao mere

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

boris
Foto: Shutterstock

Britanski premijer Boris DŽonson uputio je danas izvinjenje Parlamentu zbog prisustvovanja zabavama koje su se održavale u vladinim kancelarijama za vreme trajanja karantina u 2020. godini.

“Koristim ovu priliku prvog slobodnog dana zasedanja da ponovim svoje iskreno izvinjenje Donjem domu. Čim sam dobio obaveštenje, priznao sam i rekao da ljudi imaju pravo da očekuju bolje od njihovog premijera”, poručio je DŽonson poslanicima i dodao da u početku nije shvatio da je skup prekršio epidemiološke mere, prenosi agencija Rojters.

Poslanici će u četvrtak održati glasanje o tome da li Džonsona treba istražiti zbog tvrdnji da je obmanuo parlament, jer je više puta ponovio da je poštovao mere.

“Nije mi palo na pamet ni tada, ni kasnije, da okupljanje u kabinetu neposredno pre vitalnog sastanka o strategiji borbe protiv kovida-19 može da predstavlja kršenje pravila. Ponavljam da je to bila moja greška i izvinjavam se zbog toga, bezrezervno,” rekao je DŽonson.

Prošle nedelje policija je novčano kaznila britanskog premijera i ministra finansija Riši Sunaka.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: