Džonson je rekao da Britanija razmatra sve opcije na pitanje da li vlada može da obezbedi suverene garancije za osiguranje transporta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

boris džonson
Foto: Shutterstock

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da je Britanija spremna da pomogne u operacijama deminiranja kod južne obale Ukrajine i da razmatra da ponudi bezbednost brodovima kako bi prebacili milione tona žitarica koje se nalaze u zemlji.

“Postoji posao koji treba obaviti. Radimo sa Turcima i drugim evropskim prijateljima i saveznicima da vidimo šta možemo da uradimo”, rekao je Džonson u intervjuu Rojtersu tokom posete Ruandi gde prisustvuje samitu Komonvelta.

Londonsko tržište osiguranja stavilo je ceo region na svoju listu visokog rizika, što znači porast troškova za isporuke.

Džonson je rekao da Britanija razmatra sve opcije na pitanje da li vlada može da obezbedi suverene garancije za osiguranje transporta.

“Ono što Velika Britanija može da ponudi, pre svega, jeste stručnost kada je u pitanju pomorsko osiguranje i mnogo stručnosti u kretanju robe kroz, kako bismo rekli, sporna pomorska područja, rekao je on.

Upitan da li je Britanija spremna da pomogne Ukrajini u deminiranju tog područja, Džonson je rekao da ne želi da ulazi u tehničke ili vojne detalje.

“Ali možete zaključiti iz onoga što smo već uradili u snabdevanju opremom Ukrajinaca kako bi se zaštitili, a mi svakako razgovaramo sa njima na tehničkom nivou da pomognemo u deminiranju Odese”, istakao je Džonson.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: