Podeli vest

Grupa eksperata Vojske Srbije u oblasti sajber bezbednosti boravila je ove nedelje u Sjedinjenim Američkim Državama, u saveznoj državi Ohajo, radi realizacije aktivnosti obuke i razmene iskustava u ovoj oblasti, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE (HO)

Kako se navodi, aktivnost je realizovana u okviru programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja, s ciljem razmene profesionalnih iskustava, jačanja kapaciteta za odbranu od pretnji iz informacionog prostora i razmatranja mogućnosti za nastavak saradnje stručnih službi dveju zemalja.

Pripadnicima Vojske Srbije su tokom posete predstavljeni programi, kapaciteti i institucije savezne države Ohajo za sajber bezbednost, a bili su u prilici i da razgovaraju s vodećim ekspertima ovih institucija.

Zajedno s kolegama iz Nacionalne garde Ohaja, posetili su i državni institut za obrazovanje i obuku u oblasti sajber bezbednosti koji deluje u okviru Univerziteta u Sinsinatiju.

Delegacija Vojske Srbije je tokom boravka u SAD posetila i 121. eskadrilu Nacionalne garde Ohaja za popunu gorivom — kao gost njenih organa za sajber bezbednost zajedno s predstavnicima 179. eskadrile za sajber prostor — kojom prilikom su joj predstavljeni osnovni zadaci i aktivnosti jedinice.

Ova poseta predstavlja nastavak uspešne saradnje Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja u oblasti sajber odbrane i daje doprinos daljem razvoju sposobnosti i interoperabilnosti oružanih snaga, a time i ukupnih vojno-vojnih odnosa Srbije i SAD, dodaje se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: