Generalna direktorka Akcionarskog društva Elektromreža Srbije Jelena Matejić potpisala je danas ugovore o stipendiranju sa 15 studenata treće i četvrte godine elektroenergetike više univerziteta u Republici Srbiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ


Tokom perioda stipendiranja, studenti će biti u prilici da se, uz mentorski rad, upoznaju sa delatnošću kompanije i procesima rada, kao i da stečena teorijska znanja iz oblasti elektroenergetike primene tokom obavljanja stručne prakse, pa da nakon završenih studija prve karijerne korake naprave upravo u EMS AD.


Matejić je istakla da su mentori koje će studenti dobiti izuzetni stručnjaci, najbolji u elektromreži Srbije, koji na izvestan način predstavljaju produženu ruku univerzitetske nastave.


“Mi spadamo u najbolje prenosne sisteme Evrope. Naši stručnjaci su među najboljima na svetu i ovo je za studente jedinstvena prilika da osete ono što su odabrali da bude njihova profesija. Nama je cilj da oni budu naše kolege u budućnosti, jer su budućnost i ove zemlje i budućnost elektroenergetike Evrope i sveta”, izjavila je Matejić.


Ovo je deveti put da Elektromreža Srbije dodeljuje stipendije talentovanim studentima.
U pitanju su studenti Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici Univerziteta u Prištini.


Anđela Mišić iz Kosovske Mitrovice jedan je od dobitnika stipendije.
“Ovo sam videla kao veliku priliku da studenti razviju svoju dalju karijeru, da ono što smo naučili u teoriji vidimo i u praksi i da nam to da vetar u leđa za naše dalje studiranje, zapošljavanje i karijeru”, rekla je Mišić.


Ivan Stojković iz Beograda takođe smatra da stipendija predstavlja odličnu šansu.
“Na ovo sam se prijavio, jer vidim odličnu priliku da sve teorijske stvari koje učimo na fakultetu možemo i praktično da primenimo i tako napredujemo na svim poljima”, istakao je Stojković.


Za Viktoriju Marković iz Novog Sada stipendija predstavlja dodatni podstrek.
“Iskreno, za mene je ovo dobra motivacija da se dalje usavršavam i da dalje radim, jer je to odlična prilika da teorijska znanja koja sam stekla tokom prethodne tri godine na fakultetu primenim u praksi”, navela je Marković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: