Podeli vest

Sony i Honda planiraju da osnuju novu kompaniju koja će zajedno dizajnirati i prodavati električna vozila

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Shutterstock

Taj poduhvat još nije finaliziran, ali su dve kompanije potpisale memorandum o razumevanju u kome se navodi njihova namera. Očekuje se da će još neimenovana nova kompanija biti formirana ove godine, a prodaja prvog električnog modela planirana je za 2025, prenosi The Verge.

Uloga Honde u ovom procesu je, kako su naveli, dizajn, razvoj i prodaja vozila.

Mobilnost, emocija i zabava

Sa druge strane, Sony će razviti platformu za usluge mobilnosti. Partnerstvo ima za cilj da kombinuje Hondine stručnost u proizvodnji i marketingu automobila sa mogućnostima Sony kompanije oblasti telekomonukicaje i zabave, što bi ovaj model moglo da izdvoji na tržištu.

„Uloga Sony-ja je da „ispuni svet emocijama kroz snagu kreativnosti i tehnologije“, kaže u izjavi izvršni direktor kompanije Sony Kenichiro Yoshida.

„Kroz ovaj savez sa Hondom, koja je akumulirala veliko globalno iskustvo i dostignuća u automobilskoj industriji tokom mnogo godina i nastavlja da ostvaruje revolucionarne napretke u ovoj oblasti, nameravamo da gradimo našu viziju da ‘učinimo prostor za mobilnost emotivnim”.

Yoshida je dodao da novi električni automobil ima za cilj da doprinose evoluciji mobilnosti usredsređene na bezbednost, zabavu i prilagodljivost.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: