Podeli vest

Čuveni britanski pevač Elton Džon u subotu uveče završio je maratonsku oproštajnu turneju u Stokholmu, jednim od najvećih hitova “Goodbye Yellow Brick Road”, poručivši milionima obožavalaca da će ostati u njegovoj “glavi, srcu i duši”, prenosi BBC.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Joel C Ryan/Invision/AP

U spektakularnoj karijeri dugoj 50 godina, on je održao oko 4.600 nastupa širom sveta i osvojio pet Gremija.

“Živeo sam da bih vam svirao, bili ste moja žila kucavica, bili ste apsolutno veličanstveni”, rekao je Elton Džon publici u švedskoj Tele2 Areni.

Odao je priznanje njegovom trenutnom bendu i ekipi, od kojih su neki sa njim na turneji već dugi niz godina. Poslednji koncert na oproštajnoj turneji počeo je pesmom “Bennie and the Jets” i nastavio izvođenjem mnogih drugih hitova, među kojima “Philadelphia Freedom”, “Tiny Dancer”, “Rocket Man” i “Candle in the Wind”.

Oproštajnu turneju počeo je u Severnoj Americi još 2018. godine, a ovo mu je bilo drugo veče nastupa u Stokholmu. Turneja je obuhvatila ceo svet, svirao je pred više od šest miliona ljudi, a jedan od najvažnijih događaja bio je njegov nastup na Glastonberi festivalu prošlog meseca.

Taj koncert privukao je jednu od najvećih poseta u istoriji festivala, a milioni u Britaniji su ga pratili posredstvom televizije. Tokom koncerta u Stokholmu, prikazana je i video poruka zahvalnosti grupe “Koldplej”, koji su isto vreme nastupali u drugom švedskom gradu Geteborgu.

“Toliko je bendova i umetnika koji si pomogao i inspirisao. Volimo te, Eltone”, rekao je Kris Martin, pevač grupe “Koldplej”. Bila je ovo i jedna od koncertnih turneja sa najvećom zaradom svih vremena: magazin Bilbord piše da je prva čiji je prihod 900 miliona dolara samo od prodaje karata.

Pred kraj koncerta, Elton je pričao publici o njegovih “52 godine čiste radosti sviranja muzike”. Potvrdio je da “nikada više neće ići na turneje”, ali da će možda učiniti “jednokratnu stvar” u budućnosti. Koncert u Stokholmu trajao je više od dva sata.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: