Podeli vest

Rad ta dva tela je osnov za čvršće povezivanje struke i nauke, kao i za primenu inovativnih rešenja, što je veoma značajno za strateški razvoj EPS-a, navodi EPS.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

eps
Foto: Shutterstock

U Elektroprivredi Srbije biće oformljeni Stručni i Naučni savet, odlučio je vd direktora tog javnog preduzeća Miroslav Tomašević.

U informaciji objavljenoj na službenom sajtu navodi se da je saradnja struke i nauke u vreme energetske tranzicije, a posebno u vreme aktuelne najveće energetske krize, preko je potrebna za ceo elektroenergetski sektor, a posebno za Elektroprivredu Srbije.

Rad ta dva tela je osnov za čvršće povezivanje struke i nauke, kao i za primenu inovativnih rešenja, što je veoma značajno za strateški razvoj EPS-a, navodi EPS.

Stručni savet je stalno savetodavno telo direktora EPS-a koje razmatra opravdanost i prihvatljivost studija, projekata, investiciono-tehničke dokumentacije.

Stalni članovi su izvršni direktori EPS, pomoćnici i savetnici direktora, a pridruženi će biti po potrebi i drugi zaposleni u toj kompaniji, kao i oni koji nisu u radnom odnosu “a svojim visokostručnim znanjem, iskustvom, profesionalnim autoritetom i priznatim rezultatima mogu na najbolji način da doprinesu ostvarenju poslovnih ciljeva”.

Naučni savet EPS razmatraće i predlagati primenu savremenih naučnih dostignuća za intenzivan i dinamičan razvoj kompanije kako bi se ostvarili uslovi za povećanje učešća obnovljivih izvora u energetskom portfelju EPS i realizaciju strategije razvoja energetike.

“U ovom savetu biće zaposleni koji su stekli ili stiču naučna zvanja u naučnim ustanovama, kao i stručnjaci koji ne rade u EPS, ali koji svojim znanjem i naučnim rezultatima u institucijama nacionalnog značaja, naučnim institutima i visokoškolskim ustanovama mogu dati doprinos u kreiranju i realizaciji programa i planova za razvoj i ostvarenje strateških ciljeva EPS”, navodi se u informaciji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: