Podeli vest

U februaru ove godine, nacionalna avio-kompanija obavila je 2.410 letova, što je za 103,3 odsto više u odnosu na februar 2022. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AIR SERBIA
Foto: Shutterstock ilustracija

“Er Srbija” je prošlog meseca prevezla 200.743 putnika, što je najbolji februarski rezultat srpske nacionalne avio-kompanije od kada posluje pod tim imenom. Kako se navodi u saopštenju, broj prevezenih putnika u februaru 2023. je za preko 150 odsto veći u poređenju sa istim mesecom prošle godine, odnosno 30,5 odsto veći u odnosu na februar 2020. godine, neposredno pred izbijanje pandemije korona virusa.

U februaru ove godine, nacionalna avio-kompanija obavila je 2.410 letova, što je za 103,3 odsto više u odnosu na februar 2022. godine.

Prosečna popunjenost putničke kabine iznosila je više od 70 odsto.

“Februar je nešto kraći mesec od ostalih, a inače se smatra najlošijim za avio-saobraćaj u ovom delu sveta. To nas nije sprečilo da po prvi put u februaru prevezemo više od 200.000 putnika iz Beograda, Niša i Kraljeva. Februar je osmi uzastopni rekordni mesec u broju prevezenih putnika”, izjavila je Maša Vasović, viša menadžerka za upravljanje prihodima “Er Srbije”.

Ona je dodala da srpska aviokompanija beleži istorijske rezultate od jula 2022. godine, i da se, sudeći po februaru, trend rasta nastavlja. “Uvođenje novih destinacija u našu mrežu tokom proleća dodatno će povećati interesovanje. Evidentno je pred nama dinamična letnja sezona”, istakla je ona.

U februaru ove godine najpopularnije destinacije u Zapadnoj Evropi bile su Cirih, Pariz, Atina, Beč i Berlin. Kada je reč o regionu najtraženiji su bili Podgorica i Tivat. Veliko interesovanje i dalje vlada za letove “Er Srbije” do Istanbula, kao i za prekookeanske destinacije Njujork, Tjenđin i Čikago, do kojeg će nacionalna avio-kompanije ponovo poleteti 17. maja, nakon više od tri decenije pauze, dodaje se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: