Podeli vest

Broj putnika, koji su leteli Er Srbijom, povećan je za 38 odsto u odnosu na isti mesec 2021. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

air serbia
Foto: Shutterstock

Er Srbija je tokom avgusta, drugi mesec zaredom, uspela da preveze više od 400.000 putnika preko matičnog aerodroma u Beogradu i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu, a po broju letova domaća nacionalna avio kompanija je na prvom mestu u regionu.

Kompanija je ostvarila rekordne rezultate u broju prevezenih putnika tokom avgusta još od 2013. godine, od kada posluje pod današnjim imenom, saopštili su iz Er Srbije.

Broj putnika, koji su leteli Er Srbijom, povećan je za 38 odsto u odnosu na isti mesec 2021. godine, dok je za dva odsto viši u poređenju sa brojem putnika koji je prevezen u avgustu, pre pandemije, 2019. godine.

Iz kompanije navode da je dobre rezultate postigao čarter prevoz, u okviru kojeg je prevezeno skoro 90.000 putnika, a pored čarter letova, tokom avgusta zabeleženo je i snažno kretanje dijaspore iz Srbije i regiona, što je rezultiralo porastom broja prevezenih putnika na rutama ka Zapadnoj Evropi.

Saobraćaj se u regionu tokom avgusta najviše odvijao ka Tivtu i Podgorici, zatim Ljubljani i Skoplju, nešto manji broj letova realizovan je ka Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a rast broja prevezenih putnika, u odnosu na isti mesec prethodne godine, zabeležen je i ka Sofiji od 172 odsto i Bukureštu od 80 odsto.

Najveći rast broja putnika od čak 290 odsto beleži Rim, posle kojeg slede Milano sa 224 odsto, Štutgart sa 208 odsto, Diseldorf sa 140 odsto i London sa 129 odsto.

Srpska nacionalna avio-kompanija procenjuje da će broj njenih putnika u avgustu, slično kao i u julu, činiti više od 55 odsto ukupnog broja putnika koji su putovali preko Aerodroma Nikola Tesla Beograd.

Viša menadžerka za upravljanje prihodima Er Srbije Maša Vasović istakla je da je kompanija na prvom mestu u regionu Balkana kada je reč o nedeljnom broju obavljenih letova.

“Putnici prepoznaju pogodnosti koje im pruža naša mreža destinacija i brojne frekvencije tokom letnje sezone i nastavljaju da nam pružaju poverenje na čemu smo im izuzetno zahvalni. Uvereni smo da će se trend rasta broja putnika na letovima naše kompanije nastaviti i u narednom periodu. Sve pomenuto nas motiviše da nastavimo sa unapređivanjem ponude, šireći je novim, atraktivnim destinacijama”, rekao je navela je Vasovićeva.

Ovog leta, nacionalni avio-prevoznik leti sa čak 15 aerodroma u zemljama bivše Jugoslavije, što je ranije bio slučaj jedino sa njegovim prethodnikom, kompanijom JAT.

Za Er Srbiju region Balkana, povezivanje balkanskih zemalja i mobilnost njihovih stanovnika od izuzetne je važnosti, a u skladu sa tim, nacionalna avio-kompanija je aktivno učestvovala na nedavnom događaju koji je u Beogradu organizovan u okviru inicijative “Otvoreni Balkan”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: