Podeli vest

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija danas obeležava deset godina od kada je pokrenuta pod novim imenom i sa novim vizuelnim identitetom a tokom prve decenije prevezla je više od 25 miliona putnika i obavila preko 310.000 letova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AIR SERBIA
Foto: Shutterstock ilustracija

Poslovanje kompanije u poslednjoj deceniji potpuno je transformisano, navodi se u saopštenju Er Srbije – broj destinacija u mreži je udvostručen, tako da u putničkom i teretnom saobraćaju Er Srbija leti do više od 80 redovnih i čarter destinacija u Evropi, na Mediteranu, Severnoj Americi, Aziji i Africi, a uvedene su i tri interkontinentalne destinacije Njujork, Tjenđin i Čikago.

“Kompletno je obnovljena flota kompanije i trenutno je čine dva širokotrupna erbasa A330-200, 13 uskotrupnih aviona iz porodice erbas A320, kao i sedam turboelisnih ATR aviona za regionalne letove”, navodi se u saopštenju.

Tokom nedelje u kojoj se obeležava jubilej kompanije, Er Srbija je premašila broj od 3,5 miliona prevezenih putnika od početka godine, a očekuje se da bi do kraja 2023. mogao da bude nadmašen i apsolutni rekord od četiri miliona prevezenih putnika u jednoj godini, što je više nego trostruko u odnosu na poslednju godinu pre pokretanja Er Srbije.

Deset godina poslovanja Er Srbije obeležava se brojnim aktivnostima i unapređenjima, među kojima je modernizovanje veb sajta kompanije, uvođenje nove muzike za ukrcavanje u avione, kao i predstavljanje specijalne poštanske marke dizajnirane u čast desetog rođendana srpske nacionalne avio-kompanije, u saradnji sa JP Pošta Srbije.

Pod sloganom “Deset godina čuvamo vaše uspomene”, tokom oktobra, organizovan je niz promotivnih aktivnosti u više gradova širom Srbije, a za večeras je planirana i specijalna svetlosna instalacija na zgradi Kule Beograd.

Er Srbija pripremila je još jednu novost u svom poslovanju, koja će biti poznata svima koji budu leteli srpskom nacionalnom avio-kompanijom počev od sutra.

“Proteklih 10 godina osnažile su nas za budućnost. Kao regionalni lider, otvaramo novu deceniju poslovanja. Sa najmlađom flotom u regionu, preko 1.400 zaposlenih i jasno definisanom strategijom održivog razvoja nastavljamo u još bržem ritmu, spremni da se prilagodimo svakoj promeni na tržištu, da poslujemo profitabilno i konstantno unapređujemo uslugu u interesu naših putnika. Hvala svim putnicima koji su nam u proteklih 10 godina ukazali poverenje. Nadamo se da ćemo i u budućnosti zajedno stvarati uspomene”, rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

U 2023. godini, odnosno desetoj godini poslovanja, dodaju, Er Srbija je oborila sve rekorde u broju realizovanih letova i destinacija do kojih kompanija leti.

Od početka godine do danas, pokrenute su 22 nove destinacije i obavljeno je više od 36.000 letova, a preliminarni finansijski rezultati pokazali su da je u prvih pola godine zabeležen profit od 22,4 miliona evra, što je praktično na nivou profita za celu 2022. godinu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: