Podeli vest

Er Srbija je danas letom JU620 u 07:00 časova prvi put uspostavila direktan avio-saobraćaj između Beograda i Salcburga u Austriji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

air serbia
Foto: Shutterstock

Srpska nacionalna avio-kompanija će letove do svoje druge destinacije u Austriji nakon Beča obavljati tri puta nedeljno tokom letnje sezone – utorkom, četvrtkom i nedeljom, kao i dva puta nedeljno po zimskom redu letenja.

Prvi let je dočekan tradicionalnim pozdravom “vodenim topovima” na međunarodnom aerodromu Volfgang Amadeus Mocart, koji se nalazi 3 kilometra jugozapadno od centra Salcburga.

Svečanoj ceremoniji koja je organizovana tim povodom prisustvovali su predstavnici Er Srbije, Generalnog konzulata Srbije u Salcburgu i aerodroma.

„Veoma nas raduje što uvođenjem ove linije doprinosimo jačanju vazdušne spone između Srbije i Austrije, izuzetno značajnog tržišta za našu zemlju zbog brojne srpske dijaspore. Sigurni smo da će Salcburg, kao važna turistička destinacija zbog blizine Alpa i skijaških centara, barokne arhitekture i brojnih atrakcija koje nudi, našim putnicima biti primamljiva opcija za planiranje odmora“, izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja u Er Srbiji.

Salcburg, četvrti po veličini grad u Austriji, poznat je kao rodno mesto čuvenog Mocarta i upravni, ekonomski i kulturni centar istoimene pokrajine. Jedan od najlepših baroknih gradova često nazivaju i „vrata Alpa”. Istorijsko jezgro grada, kao savršen spoj umetnosti i arhitekture, nalazi se na listi kulturne baštine Uneska.

Er Srbija će uspostavljanjem letova ka Salcburgu preko Beograda obezbediti dobre konekcije između popularnog austrijskog grada i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Pula, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Split, Tirana i Tivat.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: