“Naš predsednik vodi pregovore sa oba lidera,” citirale su turske dnevne novine Sabah ministra spoljnih poslova, prenosi agencija TAS S

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

putin zelenski
Foto: Shutterstock

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nastavlja napore da organizuje sastanak između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog, izjavio je danas šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu posle posete zemljama Latinske Amerike.

“Naš predsednik vodi pregovore sa oba lidera,” citirale su turske dnevne novine Sabah ministra spoljnih poslova, prenosi agencija TAS S.

Istakao je da je jedini cilj Erdogana da se reši sukob u Ukrajini i poprave odnosi između Putina i Zelenskog.

“Iskreno nastavljamo sa našim naporima,” poručio je Čavušoglu.

Dodao je da je brazilski predsednik Žair Bolsonaro najavio spremnost da organizuje posetu lidera niza država Rusiji radi rešavanja situacije u Ukrajini.

“Venecuela ima dobre odnose sa Rusijom. I Brazil i Venecuela su rekli da rat treba da se zaustavi. Brazilski predsednik je rekao da ako to bude od koristi predsedniku Erdoganu, on može da organizuje posetu Moskvi zajedno sa liderima brojnih država. Rekli smo da bismo želeli da doprinesemo tim naporima. Pozabavićemo se tim pitanjem i dati odgovor,” rekao je šef turske diplomatije.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: