Podeli vest

Nastavićemo našu politiku na odlučan način, rekli smo saveznicima da ćemo reći ne članstvu Finske i Švedske u NATO-u“, saopštio je Erdogan

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

erdogan
Foto: Pixabay

Turska je poručila svojim saveznicima da će odbiti članstvo Švedske i Finske u NATO-u, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u video snimku objavljenom na njegovom Tviter nalogu.

“Nastavićemo našu politiku na odlučan način, rekli smo saveznicima da ćemo reći ne članstvu Finske i Švedske u NATO-u“, saopštio je Erdogan.

Finska i Švedska su u sredu zvanično podnele zahtev za pridruživanje NATO-u, što je odluka podstaknuta operacijama ruske vojske u Ukrajini, a prigovori Turske su iznenadili ostale članice te organizacije, navodi Rojters.

Turski predsednik je dodao da Švedska i Finska skrivaju i finansiraju “teroriste“ i snabdevaju ih oružjem govoreći o militantnoj Radničkoj partiji Kurdistana (PKK) i miliciji sirijskih Kurda (IPG), za koje tvrdi da su blisko povezane.

“NATO je bezbednosni savez i ne možemo da prihvatimo da teroristi budu u njemu“, naveo je Erdogan, prenosi britanska agencija.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: