Podeli vest

Mi sanjamo da će se rat između Rusije i Ukrajine što pre završiti mirom, ali da se čini da se događaji razvijaju negativno iz dana u dan, ocenio je Erdogan

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

erdogan
Foto: Shutterstock

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je nameru da sutra razgovara telefonom sa ruskim i ukrajinskim kolegama, Vladimirom Putinom i Volodimirom Zelenskim.

“Naravno, Rusija neće pozitivno gledati na te stvari (pristupanje Švedske i Finske NATO). Rusija je, pre svega, zabrinuta zbog finskog pitanja. Zašto? Zato što je ovo granična zemlja i zato ne podržava članstvo Finske u NATO. U stvari, Rusija ne podržava ulazak nijedne skandinavske zemlje u NATO”, rekao je Erdogan novinarima po povratku iz posete Azerbejdžanu, javila je televizija NTV, preneo je TAS S.

“Mi sanjamo da će se rat između Rusije i Ukrajine što pre završiti mirom, ali da se čini da se događaji razvijaju negativno iz dana u dan”, ocenio je Erdogan. “U ponedeljak ću imati telefonske razgovore i sa (predsednikom) Rusije i (predsednikom) Ukrajine. Nastavićemo da pozivamo strane da koriste kanale dijaloga i diplomatije”, istakao je turski lider.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je za RIA Novosti da je razgovor Putina sa Erdoganom planiran za sutra.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: