Podeli vest

Erdogan poručio je da je Turska održavala i sada održava odnose sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

erdogan
Foto: Shutterstock

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas da je Turska održavala i sada održava odnose sa ruskim liderom Vladimirom Putinom dok svi sa Zapada “napadaju Rusiju”.

Turska je i zvanično više puta poručivala da ne namerava da se pridruži sankcijama Rusiji, podseća agencija RIA Novosti. “Dok su svi napadali Rusiju, mi nismo.

Naprotiv, održavali smo odnose sa predsednikom Putinom na isti način kao i pre”, rekao je Erdogan na sastanku sa mladima u Mugli.

Turski lider je podsetio na predlog ruskog lidera da se besplatno šalju hrana i đubrivo zemlјama koje su u nevolјi, posebno afričkim državama u kojima stanovništvo gladuje ili je na ivici gladi.

Ugovor o žitu, koji su 22. jula potpisali predstavnici Rusije, Turske, Ukrajine i UN , podrazumeva izvoz ukrajinskog žita, hrane i đubriva iz tri crnomorske luke, uklјučujući Odesu.

Taj ugovor je istekao 18. novembra, ali je podrazumevao automatsko produženje za narednih 120 dana u nedostatku primedbi bilo koje ugovorne strane.

Ovaj ugovor je sastavni deo paket-aranžmana koji, između ostalog, predviđa deblokadu ruskog izvoza hrane i đubriva, ali Moskva upozorava da je upravo to deo koji nije ostvaren u praksi.

U međuvremenu su UN uputile zvanična uveravanja da će Rusiji biti ukinuta postojeća ograničenja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ