Podeli vest

U okviru posete, sedmi sastanak na najvišem nivou Tursko-iranskog saveta za saradnju biće održan 19. jula, navedeno je u saopštenju koje je preneo TAS S.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

erdogan
Foto: Shutterstock

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan planira da prisustvuje sastanku o situaciji u Siriji u Formatu Astane tokom posete Iranu 18-19. jula i da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, saopštio je danas kabinet turskog predsednika.

U okviru posete, sedmi sastanak na najvišem nivou Tursko-iranskog saveta za saradnju biće održan 19. jula, navedeno je u saopštenju koje je preneo TAS S.

Pored bilateralnih pitanja, planirano je da se razgovara i o regionalnim i globalnim pitanjima, saopštila je kancelarija turskog predsednika.

Istog dana predsednik Turske učestvovaće na Sedmom samitu formata Astana kojem će predsedavati predsednik Irana Ebrahim Raisi, a kome će prisustvovati i Vladimir Putin, piše u saopštenju.

Tokom samita, strane će održati političke konsultacije o situaciji u Siriji, borbi protiv terorističkih organizacija koje predstavljaju pretnju za bezbednost regiona, kao što su Kurdistanska radnička partija i Islamska država, postizanju političkog rešenja, humanitarnoj situaciji, problemu dobrovoljnog povratka sirijskih izbeglica, navodi se dalje u saopštenju.

Dodaje se i da Erdogan planira bilateralni susret sa predsednikom Rusije Putinom.

Format Astane je platforma formirana nakon niza sastanaka pripadnika različitih organizacija sirijske opozicije u Nur Sultanu, kazahstanskoj prestonici koja se nakada zvala Astana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: