Podeli vest

S obzirom na eskalaciju nasilja bandi na Haitiju, premijer Henri najavio je ostavku. Postoji sporazum o „mirnom prenosu vlasti“, rečeno je na sastanku karipske zajednice država.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Tanjug/Andrew Kasuku (STR)

Premijer Haitija Ariel Henri, koji je zaglavio u inostranstvu, najavio je ostavku. On će podneti ostavku na funkciju čim bude formiran prelazni savet i imenovan privremeni naslednik, rekao je on, saopštila je karipska zajednica država KARIKOM.

Zvaničnik američke vlade rekao je da je Henri potvrdio svoju ostavku u telefonskom razgovoru sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom. Henri može da ostane na američkoj teritoriji Portorika, gde trenutno boravi.

Cilj: Slobodni i pošteni izbori

Predsednik Gvajane Irfaan Ali rekao je: „Želeo bih da zastanem i zahvalim premijeru Henriju na njegovoj službi Haitiju. Postoji sporazum o prelaznoj vladi i „mirnom prenosu vlasti“ u osiromašenoj karipskoj državi, rekao je Ali. Krajnji cilj su „slobodni i pošteni izbori“.

Prethodno je na Jamajci održan hitan sastanak zemalja CARICOM-a, na kojem je učestvovao i Blinken. Sastanak iza zatvorenih vrata imao je za cilj da razgovara o tome kako bi se moglo zaustaviti rastuće nasilje na Haitiju. Henri nije prisustvovao sastanku.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ