Podeli vest

EU i SAD će zajednički raditi na uspostavljanju minimalnih standarda za veštačku inteligenciju (AI) pre nego što bude uspostavljena evropska zakonska regulativa u ovoj sferi. Izvršna potpredsednica Evropske komisije (EK) Margret Vestager je danas saopštila da proces usaglašavanja evropskog zakona o AI može da potraje do kraja godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

veštačka inteligencija
Foto: Pixabay

“Nakon toga će nam biti potrebna godina, ako ne i dve, da zakon stupi na snagu, što znači da nečim moramo da premostimo taj period”, rekla je ona, objavio je Rojters. Vestager je dodala da će AI biti jedna od glavnih tema na okupljanju transatlantskog Saveta za trgovinu i tehnologiju, koje će se održati 30. i 31. maja u Švedskoj.

“Postoji zajednički osećaj da je stvar hitna. Da bismo dobili maksimum iz ove tehnologije, potrebne su nam zaštitne barijere”, rekla je potpredsednica EK.

Lideri zemalja G7 u u subotu podržali razvijanje tehničkih standarda da bi AI i dalje bila “verodostojna” i pozvali na široku međunarodnu diskusiju o ovoj temi, ali Vestager je konstatovala da se takvi razgovori još nisu odigrali.

“Da li možemo da diskutujemo o tome šta je minimum onog što očekujemo da kompanije urade po pitanju AI, pre nego što zakon stupi na snagu”, zapitala je Vestager.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ